Kutatás-Fejlesztés

Az IBV Hungária Világítástechnikai és Műanyagipari Kft. a németországi IBV Holding tagjaként 1993-ben kezdte meg termelését a jelentős műanyagipari hagyományokkal rendelkező Kiskunfélegyházán. Tevékenységük meghatározó részét saját fejlesztésű, fénycsöves és LED- es, por-és pára ellen tömített ipari lámpatestek teszik ki. Európai nagyvállalatok az elmúlt években számos esetben helyezték át hozzánk műanyag termékeik gyártását. Ennek köszönhetően jelentős a megrendelőinkkel közösen fejlesztett lámpatestek, üvegszál erősítésű műanyag termékek (pl.

Préselés

Vállalatunk Európa egyik legnagyobb üvegszál erősítésű poliészter (SMC) felhasználójaként, évente több mint 5000 tonna alapanyagot dolgoz fel. Ezzel a mennyiséggel – az autóipar után – a kontinens legnagyobb SMC felhasználója vagyunk.

A több mint 40 présgépet számláló gépparkunkkal (150-től 2000 tonnáig terjedő záróerővel) a tenyérnyi mérettől a ruhásszekrény méretű termékeket is elő tudjuk állítani.

Fröccsöntés

Évente több száz tonna hőre lágyuló alapanyagot (PC - polikarbonát, PMMA – polimetilmetakrilát, SAN – sztirén akrilonitril, PP - polipropilén) dolgozunk fel a három nagy méretű, 1000 tonna záróerejű fröccsgépünkkel. Itt optikailag gondosan kialakított burákat gyártunk fröccsöntéssel. Buráink UV-állóságot biztosító kivitelben, optikailag tervezett belső hosszanti prizmával készülnek.

A gyártásokat Kanban elvek alapján ütemezzük.

Tömítés

Termékeink tömítését 2 komponensű poliuretán habbal valósítjuk meg, amelyet automata gépsorok segítségével viszünk fel. Az így készült termékekkel a mindenkori igénynek megfelelően IP54, IP65, IP66, ill. IP67-es tömítettséget tudunk elérni. Ezen technológia nagy előnye a gyors gyártás és a megbízható minőség.

Összeszerelés

A lámpák (világítástechnikai termékek) összeállítása színvonalas szerelő üzemünkben magas hatékonyság mellett folyik. Kanban rendszerrel biztosítjuk, hogy a szereléshez szükséges komponensek az igényeknek megfelelően rendelkezésre álljanak. Minden szerelt lámpánk 100%-os minőségellenőrzésen és funkcionális teszten megy át.

PT FirstOne

A PT FirstOne – legújabb szabadalmunk - egy anyagtechnológiai világújdonság: a tömegközlekedésben (hajózás, repülés, vasúti közlekedés) és építőiparban alkalmazott legszigorúbb szabványok követelményeit is messze túlszárnyaló, tűzálló burkolóanyagot fejlesztettünk ki, amelynek legfontosabb tulajdonságai a kiváló hőszigetelés és a szinte kimutathatatlan káros anyag kibocsátás (tűz esetén). Jelenleg az anyag piaci bevezetése folyik: több sikeres projekten már túl vagyunk és a szériagyártást biztosító technológia kidolgozása zajlik.

Oldalak