Vállalatunk Európa egyik legnagyobb üvegszál erősítésű poliészter (SMC) felhasználójaként, évente több mint 5000 tonna alapanyagot dolgoz fel. Ezzel a mennyiséggel – az autóipar után – a kontinens legnagyobb SMC felhasználója vagyunk.

A több mint 40 présgépet számláló gépparkunkkal (150-től 2000 tonnáig terjedő záróerővel) a tenyérnyi mérettől a ruhásszekrény méretű termékeket is elő tudjuk állítani.

Az alapanyagként használt SMC-t magas hőmérsékleten (kb.140°C) és nagy nyomáson zárjuk az alakító szerszámba, ott másfél – két perc után megszilárdul, és kiváló tulajdonságokkal bíró terméket kapunk.

A poliészter, amely a hőre keményedő műanyagok csoportjába tartozik, kiváló mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik, a hőmérsékletváltozásokkal szembeni méret- és alaktartása kiemelkedően jó, hasonlóan jó villamos szigetelő. Azokon a területeken kerül felhasználásra, ahol könnyű, de egyben nagy szilárdságú és ellenálló komponensekre van szükség, többek között a gépjármű gyártásban, a repülőgép- illetve hajóiparban és a lámpatestgyártásban.

PIMC technológiával - a préselés előtt speciális festékanyagot viszünk fel a szerszám felületére - kopásálló és vegyi anyagokkal szemben ellenálló, színes felületű termékeket tudunk gyártani, melyek akár az időjárás viszontagságainak is ellenállnak.